Her får du en nem opskrift på brunchpandekager, der passer perfekt til såvel morgenmad som en god brunch. Pandekagerne bages med bagepulver.
Brunchpandekager er nemme at lave, og her pandekagedejen med lidt bagepulver, der gør dem lidt ekstra fyldige.
Se også: Gammeldags pandekager af nem pandekagedej
Brunchpandekagerne er et sikkert hit til såvel morgenmad som en god brunch, og de kan jo nydes med lidt syltetøj eller andet godt.
Se også: Amerikanske pandekager - den rigtige opskrift
Du får 10 styks ud af denne opskrift, hvilket selvfølgelig afhænger af hvor store du bager dem. Men lav dem så tynde som muligt, så er de nemlig bedst.
Opskrift på brunchpandekager
Ingredienser
- 175 g hvedemel
- 4 dl mælk
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk sukker
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 spsk citronsaft
- Lidt salt
Sådan gør du
- Til brunchpandekager starter man med, at komme hvedemel i en skål, og derefter piskes mælken gradvist sammen med melet. På den måde undgår du klumper i den pandekagedej.
- Pisk derefter tre æg ind i dejen - et ad gangen.
- Derefter piskes sukker, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver og citronsaft i, og du kommer også et lille nip salt i.
- Stil nu pandekagen på køl i mindst en halv time.
- Varm en pande op, og kom en lille klat smør på.
- Bag nu pandekagerne cirka et minut på hver side, så de bliver let gyldne og sprøde.
- Du afgør selvfølgelig selv hvor store pandekagerne skal være, men opskriften her giver cirka 10 brunchpandekager, der fylder hele panden.
Ernæring
Tips
Husk aldrig at bage for tykke brunchpandekager - de skal være så tynde som muligt.
Du kan holde brunchpandekagerne varme ved, at lægge dem i et ildfast, og stille dem i ovnen ved 50-60 grader.
Se også: Sunde bananpandekager til børn
Deltag i snakken om maden