Her er den bedste opskrift på chicken tikka masala, der er en fantastisk lækker gryderet fra det indiske køkken. Tikka masala er nem at lave.
Chicken tikka masala er en nem gryderet fra det indiske køkken, hvor stykker af kylling marineres i en krydret sovs, der blandt andet består af yoghurt.
Arbejdstiden på denne indiske klassiker er ikke lang, men det er en god ide at lave kylling og marinade dagen før, og så lade det stå et døgn i køleskabet. Så smager retten bedst.
Se også: Kylling i karry med ris - nem og hurtig
En god tikka masala består selvfølgelig af masser af skønne krydderier, men helt grundlæggende er retten altså meget nem at lave.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på chicken tikka masala
Ingredienser
- 500 g kylling skåret i strimler
Marinade laves af
- 1 dl yoghurt
- 4 fed hvidløg finthakket
- 1 spsk. ingefær finthakket
- 6 spsk. limesaft
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. cayennepeber
Sauce laves af
- 1 stort løg hakkes fint
- 2 fed hvidløg hakkes fint
- 2 tsk. ingefær finthakket
- 2 spsk. tomatpasta koncentreret
- 1 tsk. gurkemeje
- 3 spsk. mandler smuttede, hakkes fint
- 4 dl vand
- 1 dl. madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Til chicken masala starter du med, at blande alle ingredienserne til marinaden godt sammen.
- Skær kyllingebrystfileterne i tynde strimler, og kom dem i en frysepose.
- Hæld marinaden ned til kyllingekødet, og vend det godt rundt, så den indiske marinade er godt fordelt på kødet.
- Derefter lægges posen med kylling og marinade på køl, og gerne i et døgn. Hver gang du er i køleskabet kan du med fordel lige massere kyllingekødet.
- Inden du skal servere din tikka masala kylling kommes både kyllingestrimler og marinade i et ildfast fad. Fordel det lidt.
- Steg det i ovnen ved 250 grader varmluft i ca. 12 minutter.
- I en gryde kommes lidt olie, og løg steges let gyldne.
- Tilsæt så hvidløg sammen med ingefær og tomatpure - rør hele tiden og lad det svitse lidt, til hvidløg og ingefær begynder at dufte dejligt i køkkenet.
- Tilsæt gurkemeje, mandler og vand.
- Lad din tikka masala simre i 4 minutter, hæld den stegte kylling og marinade ved og tilsæt fløde, når retten er gennemvarmet.
- Smag retten til med salt og friskkværnet peber. Drysses eventuelt med hakket koriander eller bredbladet persille.
Ernæring
Næringsindhold
Chicken tikka masala
Mængde pr. portion/person
Kalorier
432
% Daily Value*
Fedt
33
g
51
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
15
g
Kolesterol
93
mg
31
%
Natrium
1902
mg
83
%
Kalium
531
mg
15
%
Kulhydrater
15
g
5
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
6
g
7
%
Protein
21
g
42
%
Vitamin A
831
IU
17
%
Vitamin C
15
mg
18
%
Calcium
126
mg
13
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Tips
Den færdige chicken tikka masala serveres straks, og gerne sammen med kogte ris.
Et stykke naanbrød passer selvfølgelig også perfekt til retten.
Deltag i snakken om maden