Sådan laver du en nem kalvefrikasse med asparges. En skøn opskrift på hjemmelavet frikasse med kalvekød, asparges og gulerødder.
Kalvefrikasse med asparges er en lys og lækker middagsret, der kan laves med kalvebov eller kalvetykkam.
Det er en skøn forårs eller sommermad, og den lyse gryderet er nem at lave.
Se også: Klassisk kyllingesalat med bacon
Her kan både anvendes hvide asparges og grønne asparges, men husk at de hvide skal skrælles først. Det skal de grønne ikke.
Mængden af de enkelte ingredienser kan varieres som man ønsker, opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kalvefrikasse
Ingredienser
- 500 g kalvekød kalvebov eller kalvetykkam
- 1 bundt forårsløg
- 5 gulerødder i tern eller skiver
- 1 bundt hvide asparges skrælles, skæres i mundrette stykker
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille hakket
Sådan gør du
- Til kalvefrikasse starter du med, at komme kalvekød i tern i en passende gryde. Du kan bruge kalvebov eller kalvetykkam.
- Tilsæt også toppen af forårsløgene ved sammen med 2 gulerødder i skiver.
- Hæld vand ved så det netop dækker, og lad det simre under låg i en time. Eller indtil kødet er helt mørt.
- Så fiskes kød og grønt op af gryden, og resten af gulerødderne skæres i tern og kommes vandet/suppen.
- Kom også asparges i mundrette stykker i. Lad det koge ved svag varme i 10 minutter.
- Tag derefter også disse grøntsager op af gryden, og hæld suppen i en skål.
- Kom smør i gryden og lad det smelte. Pisk hvedemel i til en opbagning.
- Pisk derefter gradvist suppe og fløde i, indtil du har en passende konsistens.
- Smag sovsen til, og kom så kalvekød og grøntsager i sovsen, så du nu har en lækker kalvefrikasse. Du kan i øvrigt også smage til med lidt friskpresset citronsaft.
Ernæring
Næringsindhold
Nem kalvefrikasse med asparges
Mængde pr. portion/person
Kalorier
375
% Daily Value*
Fedt
23
g
35
%
Mættet fedt
14
g
88
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
153
mg
51
%
Natrium
801
mg
35
%
Kalium
758
mg
22
%
Kulhydrater
13
g
4
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
28
g
56
%
Vitamin A
13564
IU
271
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
58
mg
6
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Tips
Kalvefrikasse pyntes med lidt hakket persille ved servering, og serveres sammen med kogte kartofler.
Deltag i snakken om maden