Få den sikre opskrift på kogt hamburgerryg, der ikke bliver tør. En nem fremgangsmåde med kogetid, kernetemperatur og tips til tilberedning.
Kogt hamburgerryg er en yndet ret i de danske køkkener, og det er virkelig en populær spise, når vi taler middagsretter i Danmark.
Det skyldes selvfølgelig, at hamburgerryggen smager godt, men også at den er nem at lave, og så kan man servere mange forskellige slags tilbehør til.
Hamburgerryggen er i øvrigt en udskæring af svinekam, der efterfølgende saltes og røges. På grund af saltningen skal du derfor heller ikke tilsætte salt under kogningen derhjemme. Der er rigeligt med salt i kødet i forvejen.
Du skal i øvrigt beregne 200-250 gram kød pr. person, men rester er fremragende som pålæg eller til en biksemad.
Opskrift på kogt hamburgerryg
Ingredienser
- 1000 g hamburgerryg
- 1 medium gulerod
- 1 medium løg
- 15 peberkorn
- 2 laurbærblade
Sådan gør du
- Kom hamburgerryggen i en gryde, og hæld vand ved så det netop dækker.
- Hak gulerod og løg groft, og kom det i gryden sammen med peberkorn og et pr laurbærblade.
- Kogt hamburgerryg skal nu have 30 minutter ved svag varme og under låg.
- Derefter slukkes for varmen, og hamburgerryggen trækker i vandet i 30 minutter.
Ernæring
Tips
Kogt hamburgerryg er nu klar til servering, og her skæres kødet ud i passende skiver.
Husk at fjerne plastic eller net om kødet inden.
Tilbehør til hamburgerryggen kan være flødekartofler og en lækker broccolisalat.
Godt at vide
Kogetid på en hamburgerryg er ca. 30 minutter, hvorefter kødet skal trække i kogevandet i samme tidsrum, altså 30 minutter. I alt tager det en en time at lave den klar. Og så er du sikker på, at den er kogt tilstrækkeligt uden at være tør.
Kernetemperatur i en kogt hamburgerryg skal være 60 grader. Men kernetemperaturen skal være 75 grader i det færdige stykke kød efter trækketid i vandet!
Deltag i snakken om maden