Kylling i karry med ris er en populær ret i det danske køkken, og her får du en både god, nem og hurtig opskrift på den lækre klassiker.
Kylling i karry med ris er en af de mest efterspurgte retter som aftensmad i de danske hjem, og det er ikke uden grund.
Retten er nemlig meget nem at lave, du kan tilberede den på en rimelig tid og så skal du ikke bruge vanvittig mange ingredienser til den.
Samtidig er kyllinge- og karryretten er sand favorit hos både børn og voksne, og styrken på sovsen kan man jo selv justere efter smag og behag.
Se også: Millionbøf med pasta eller kartoffelmos
Kylling i karry er en ret simpel ret at lave, og derfor er det god hverdagsmad, som selv ikke-øvede i et køkken kan lave på under en time.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og retten er børnevenlig.
Opskrift på kylling i karry
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst skåret i mindre stykker
- 2 spsk olivenolie
- 1 rødløg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 3 tsk karry
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl hønsebouillon
- 3 spsk mangochutney
- 2 æbler i mindre tern
- 5 forårsløg skåret i skrå skiver
- salt og friskkværnet peber
- 250 g ris koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Start med at stege kyllingekødet i lidt olie i en varm gryde. Steges ca. 4-5 minutter og vendes rundt undervejs.
- Tilsæt så løg sammen med hvidløg og karry, og svits det et halvt minut mere, så karryen bliver brændt af og frigiver en skøn duft i køkkenet.
- Drys hvedemel over, vend rundt og kom så hønsebouillon ved. Du kan lave bouillonen af 5 dl. kogende vand og en bouillonterning.
- Rør det godt rundt og kom så mangochutney i sammen med æbletern, og lad din kylling i karry simre under låg mens du koger ris.
- Lige inden servering vendes forårsløg i, og kyllingeretten smages til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere mango chutney.
Ernæring
Tips
Den færdige kylling i karry serveres straks sammen med de kogte ris.
Du kan også servere lidt dampet broccoli til.
Se også: Boller i karry med grøntsager
Deltag i snakken om maden