Mørbrad i fad er nem hverdagsmad, der passer sig selv i ovnen. Denne opskrift er med svinemørbrad, peberfrugt, paprika champignon, pølser, løg og fløde.
Mørbrad i fad er en klassisk kødret, der er nem at lave på travle hverdage. Ingredienserne brunes af på en pande, og lægges efterhånden i et ildfast fad.
Her får mørbrad i fad selskab af paprika og timian, og så skal det bare steges 30 minutter i ovnen ved 200 grader.
Til mørbrad i fad vil jeg anbefale enten kartoffelmos eller en omgang løse ris.
Du kan eventuelt tilsætte kartoffelmosen nogle rodfugter, og her er især persillerod og knoldselleri godt.
Se også: Mørbradgryde med bacon og pølser
Opskriften er til fire personer, men hvis I er flere, ja så ganger du bare opskriften op. Så er der rigeligt til alle.
Skulle du få noget i overskud, så er mørbrad i fad fantastisk til frokost dagen efter, hvor du blot varmer den i mikroovnen.
Opskrift på mørbrad i fad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 200 gram cocktailpølser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt i mindre stykker
- 1 grøn peberfrugt i mindre stykker
- 200 gram champignon i kvarte
- 1 stort løg hakket
- 1 deciliter kalvefond vand + fond 1 dl. vand + 2 spsk. flydende fond
- 4 deciliter fløde
- 3 teskefulde paprika
- 2 teskefulde timian tørret eller en dusk frisk
- 1 spiseskefuld æbleeddike eller anden eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til mørbrad i fad starter du med, at skære den afpudsede svinemørbrad ud i tynde skiver på cirka en centimeters tykkelse.
- Kom lidt smør på en varm pande, og brun hurtigt mørbradskiverne ved høj varme. Krydt med salt, peber og 1 teskefuld paprika. Læg dem op i et ildfast fad.
- Brun også champignon i kvarte ved høj varme - de skal ristes godt af. Smid også champignonerne over i fadet.
- Rist cocktailpølser ved en god varme. Du kan selvfølgelig også bruge andre pølser, som skærer ud i mundrette stykker. Også pølserne hældes over i fadet efter bruning.
- Rist så peberfrugter og løg på panden, og tilsæt kalvefond og fløde. Lad det koge op - og creme en smule ind, inden du hælder det over i det ildfaste fad.
- Kom hakkede tomater, et par teskefulde paprika, æbleeddike, timian samt salt og friskkværnet peber i fadet, og vend det rundt.
- Sæt så fadet midt i ovnen ved 200 grader varmluft, og lad mørbradretten stege i ovnen i cirka 20 minutter.
Ernæring
Tips
Mørbrad i fad serveres straks, og her passer enten kogte ris eller lækker og fyldig kartoffelmos perfekt til.
Se også: Hel svinemørbrad i ovn med tilbehør
Deltag i snakken om maden