Sandkage med reven citronskal er en nem kage, der smager virkelig godt. Sandkagen røres med smør, og tilsættes skal fra en økologisk citron.
Hvis du leder efter en nem kage til kaffen, skal du prøve denne sandkage med reven citronskal.
Sandkagen er en af de klassiske kager, der er hurtig at røre sammen.
Se også: Drømmekage - klassisk kage fra Brovst
Opskriften giver en god sandkage.
Opskrift på sandkage
Ingredienser
- 250 g smør meget blødt
- 250 g sukker
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 citron skal fra en reven citron
Sådan gør du
- Til hjemmebagt sandkage starter du med, at blødgøre smør. En nem metode er, at give det kort tid i mikrobølgeovnen. Smørret skal være blødt, men det må ikke smelte.
- Kom det i en skål, og rør det sammen med sukker.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- Hvedemel blandes med vaniljesukker og bagepulver, og kommes i en sigte. Sigt det derefter gradvist i dejen mens du rører rundt.
- Til sidst kommer du skal fra en økologisk citron i, og rører igen dejen godt igennem. Kom heller ikke for meget citronskal i dejen, da det jo ikke skal være en citronkage.
- Smør en form og kom sandkagedejen i.
- Sandkagen bages nu i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor den skal have cirka en time. Stik i den med en kødnål for at mærke om den er færdigbagt.
Ernæring
Næringsindhold
Sandkage - nem og lækker opskrift
Mængde pr. portion/person
Kalorier
496
% Daily Value*
Fedt
28
g
43
%
Mættet fedt
17
g
106
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
149
mg
50
%
Natrium
370
mg
16
%
Kalium
72
mg
2
%
Kulhydrater
57
g
19
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
32
g
36
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
906
IU
18
%
Vitamin C
2
mg
2
%
Calcium
27
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Tips
Den bagte sandkage køles helt af inden den skæres ud i passende skiver.
Sandkagen har en fin holdbarhed i 3-4 dage, men du kan også fryse den ned. Sandkage er nemlig fryseegnet.
Du kan også bruge opskriften til en marmorkage. Her tages halvdelen af dejen fra og vendes med et par spiseskefulde kakao.
Derefter kommes både den lyse og mørke dej i formen, og der trækkes en kniv gennem dejen, så du får det flotte mønster.
Se også: Svampet banankage med chokolade
Deltag i snakken om maden