Hvor længe skal en røget skinke koge, og kan den tilberedes i ovn? Her får du opskrift og kogetid på den perfekte skinke, der ikke bliver tør.
Her får du en hurtig guide til kogning af skinke i gryde, eller til at tilberede skinken i ovnen, hvilket også er godt.
Du skal beregne ca. 1 kilo skinke til fire personer, og rester er super lækre som pålæg i madpakken.
Se også: Flæskesteg med sprøde svær lavet i ovn
Jeg plejer at koge skinken med lidt løg, laurbærblade og peberkorn, men det er ikke nødvendigt. Du kan også bare koge den i vand.
Der skal ikke tilsættes salt, da skinker allerede er rigeligt saltet i forbindelse med røgningen.
Kogetid på røget skinke
Skinke skal generelt koges i ca. 40 minutter pr. kilo. Derefter hviler kødet i vandet i ca. 20 minutter.
Har du en stor skinke 2 kilo, skal du altså beregne en kogetid på ca. 1 time og 20 minutter. Hviletiden er stadig 20 minutter.
Husk generelt, at en kogt skinke skal have en kernetemperatur på 75 grader, og så er den klar til servering.
Kogetid på skinke
Ingredienser
- 1 kilo skinke røget
- 1 løg grofthakket
- 10 peberkorn
- 3 laurbærblade
Sådan gør du
- Til kogt skinke starter du med, at fjerne nettet om skinken.
- Læg den derefter i en gryde sammen med grofthakket løg, laurbærblade og sorte peberkorn.
- Fyld koldt vand om skinken indtil den er dækket af vandet.
- Kog op, læg låg på gryden, skru lidt ned for varmem, og lad nu skinken simre i ca. 40 minutter, hvilket er den rigtige kogetid på en røget skinke.
- Tag derefter gryden til side, og lad nu skinken trække i vandet i ca. 20 minutter. Stadig under låg.
Ernæring
Tips
Så er der kogt skinke, der er klar til at blive skåret i skiver og serveret med flødekartofler eller andet tilbehør.
Se også: Ovnstegt ribbensteg på den nemme måde
Skinke i ovn
Det er også meget nemt at tilberede skinken i ovnen, og det sker ved 200 grader over- og undervarme.
Fremgangsmåden er, at du fjerner nettet om skinken.
Tag et stykke sølvpapir, der er stor nok til at pakke den ind i, og læg det med den blanke side opad! Smør det med lidt smør.
Pak skinken ind, læg den i ildfast fad, hæld lidt vand ved, og steg skinken i ovnen i ca. 1 time pr. kilo.
Se også: Sådan laver du kogt hamburgerryg
Deltag i snakken om maden